Um Yang is een non-commerciele vereniging met meerdere (assistent)-docenten, voor zowel jeugd als volwassenen. De hoogste gegradueerde, Kwan Jang Klynstra, bezit de 7e Dan. 'Um (Yin) & Yang' verwijzen naar de harde en zachte vechtkunsten, die in de Koreaanse Yunmookwan-school werden onderwezen:

1. Karate (Kong Soo Do) is van Japanse/Okinawa origine. Deze vechtkunst is te herkennen aan de krachtige en rechtlijnige bewegingen met (springende) trappen en stoten. Hiermee starten de beginners.

2. Kung Fu (Chuan Fa; Kempo; Kwon Bup) is een Noord-Chinese vechtkunst die is te herkennen aan vloeiende en ronde bewegingen. Hieronder valt ook Tai Chi Chuan, die gebaseerd op de filosofie van Yin (Um) & Yang. 

Foto: flying kick=Kwan Jang Klynstra

 

Yunmookwan, met haar vechtkunsten, is de voorloper van het latere (Jidokwan)Taekwondo: een recente vechtsport, waarin sportmentaliteit plaats maakte voor Mudo. Die sport is nooit in de Yun Moo Kwan-school onderwezen. Zie: Wikipedia.

VOOR VOLWASSENEN & KIDS

Naast de wekelijkse lessen voor volwassenen (12 jaar en ouder)  is er de Jeugdgroep 'De Kleine Tijger': Jongens en meisjes  vanaf circa 8 tot maximaal 12 jaar kunnen mee doen met deze groep. Op een speelse manier worden de beginselen van Kung Fu-Karate en zelfverdedigingtechnieken geleerd, waarbij wederzijds respect voor elkaar voorop staat.De leraren (foto) van de jeugdgroep zijn Kyosah Pim Vissers (3e Dan) en Florian Dijkstra (3e Dan), die zelf ook op jonge leeftijd met Kung Fu-Karate zijn begonnen. Zij hebben assistent-lesbevoegdheid en een EHBO-diploma.

Lid worden?

Um Yang kent geen inschrijfgeld; hanteert een opzegtermijn van slechts 1 maand en daarnaast hebben wij gezinskortingen.